Vineta - klasikinis pasirinkimas pradedantiesiems ūkininkams
Vineta - tai ankstyvųjų bulvių rūšis. Odelės spalva ir minkštimas yra šviesiai gelsvos spalvos, o gumbai, kaip ir būdinga ankstyvosioms bulvėms, yra mažesnio-vidutinio dydžio. Vineta bulvės yra pailgai ovalios formos ir seklių akučių, todėl yra lengvai ir patogiai lupamos.
Vineta bulvės yra vidutiniškai krakmolingos, išvirtos turi lengvą polinkį į sukritimą ir lengvai miltišką tekstūrą. Esamo krakmolo kiekio užteks puikiems cepelinams, tačiau Vineta yra labiausiai vertinamos bulvių košėse ar šalia šaltibarščių, nes išvirtos yra minkštos ir nepilkėja.
Vineta augintojai taip pat vertina šią rūšį, nes ji nėra lepi, puikiai auga beveik bet kokiame dirvožemyje, o derlius būna vidutiniškas arba didelis. Šios savybės lemia tai, kad Vineta puikiai tinka ekologiškam bulvių auginimui. Taip pat galite nesijaudinti kad šios bulvės suges rūsyje - Vineta yra viena pakančiausių sandėliavimui bulvių veislių.
Jelly - bulvytėms "fri"
Jelly - tai vidutinio vėlyvumo - vėlyva bulvių veislė, subręstanti tarp rugpjūčio ir spalio mėnesių. Šių bulvių odelės yra geltonos, o vidus ryškiai geltonos spalvos. Gumbai yra vidutinio dydžio ar dideli, ovalios formos, labai sekliomis akutėmis. Jelly yra puikios prekinės išvaizdos ir tinka pakavimui, nes didžioji dalis derliaus užauga labai panašaus dydžio. Na o derlius yra daug didesnis nei vidutinis, todėl šios bulvės yra mėgstamos ekologiškuose ūkiuose. Dėl nesunaudotų Jelly bulvių taip pat galite nesijaudinti, nes jos puikiai tinkamos sandėliavimui ilgą laiką.
Dėl didesnio krakmolo kiekio, išvirtas ar iškeptas šios bulvės minkštimas bus „sukritęs” ir švelnus, burnoje tirpstančio skonio, todėl virtuvių šeimininkai labiausiai mėgsta Jelly bulves gruzdinti. Jei esate valgę bulvytes „fri”, ko gero tai buvo būtent Jelly. Šios bulvės taip pat puikiai keps orkaitėje, paruoštos išlaikys šviesią spalvą ir nepilkės.
Colomba - bulvė tinkanti viskam
Colomba yra ankstyvoji bulvių rūšis. Dideli, geltoni gumbai geltonu minkštimu ir apvalia forma puikiai auga prie beveik bet kokio klimato, tad šios bulvės yra labai gerai žinomos visame pasaulyje. Colomba galima vadinti universalia bulvių rūšimi, nes ji puikiai tinka beveik visiems bulvių patiekalams dėl savo unikalaus skonio ir tekstūros. Tiek virtos, tiek keptos Colomba bulvės bus įstabiausias Jūsų pietų stalo akcentas. Jei abejojate kokią rūšį rinktis savo naujam kulinariniam iššūkiui - Colomba yra saugus ir skanus pasirinkimas.
Laura - raudonųjų bulvių karalienė
Concordia - viena mėgstamiausių Europoje
Concordia - tai bulvių rūšis, išrinkta viena iš trijų populiariausių rūšių Europoje. Šios bulvės dera vidutiniškai anksti ir gali pasigirti labai dideliu puikios išvaizdos derliumi. Concordia - tai pavyzdinė veislė, mėgstama daugumos augintojų, nes gumbai užauga ovalūs, lygios geltonos odos ir geltonu minkštimu. Bulvių forma - stebėtinai pastovi, vienodo dydžio. Concordia yra labai atspari plovimui, pakavimui ir transportavimui, todėl yra dažnai sutinkama parduotuvėse visoje europoje.
Tornado - atspari sausrai ir ne tik
Ankstyvos, raudonos odelės ir balto minkštimo - tai bulvės Tornado. Ši sąlyginai nauja bulvių veislė išsisikiria pailgais gumbais, puikiai auga ne tik lietuviškame klimate, bet ir karštomis bei sausros sąlygomis. Tornado akutės yra apygylės, tačiau retos, odelės lygios. Šios bulvės skaniausios keptos orkaitėje ar gruzdintos aliejuje, tačiau verdamos nesukrenta, todėl puikiai tiks ir sriubose ar salotose.
Catania - pirmosios bulvės kiekvienais metais
Catania - tai labai ankstyva bulvių veislė. Catania odelių spalva yra šviesiai rusva, minkštimas baltas. Šios bulvės yra didelės, pailgos formos, odelės lengvai lupamos, beveik be akučių. Kad Catania gerai derėtų, joms reikalingas pastovus drėkinimas. Išskirtinė šių bulvių savybė - jų labai ankstyvas derlius, tad augindami jas derlių imsite pirmieji ir galėsite mėgautis šaltibarščiais su šviežiomis bulvėmis jau liepos mėnesį.